joi, 31 mai 2012

Chec cu capsuni si ciocolata

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri iaurt
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 2 lingurite cacao
  • 10-12 linguri faina
  • capsuni
  • 50 gr ciocolata alba
Mod de preparare: 
Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma, impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste.
Adaugam iaurtul si uleiul.
Apoi punem laptele si esenta.
Faina o amestecam cu praful de copt, apoi treptat, o adaugam in compozitie.
La urma punem cacaoa si mai mixam pana o incorporam.
Ungem o tava de chec cu unt si turnam compozitia in ea.
Ciocolata o taiem bucatele, dar nu foarte mici.
Capsunile le spalam, indepartam coditele, apoi le taiem feliute.
Pe mijlocul checului asezam feliute de capsuni, iar deasupra punem bucatele de ciocolata.

Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita de 160-170 de grade.
Lasam checul pana este copt bine (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca apoi putem servi.

8 comentarii: