sâmbătă, 2 iunie 2012

Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana

Un desert potrivit pentru week-end, alaturi de o cana cu ciocolata calda !

Ingrediente:
  • 130 gr unt
  • 140 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 400 gr lapte praf de fabrica (500-550 gr lapte praf Raraul)
  • 2 plicuri de ness
  • 150 gr alune 
  • 1 esenta vanilie
  • 3 foi de napolitana
Mod de preparare:
Intr-o cratita amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc.
Invartim in acest sirop, iar cand zaharul s-a topit de tot, il tragem de pe foc.
Punem untul taiat cubulete si amestecam repede pana se topeste  de tot.
Laptele praf il trecem prin sita.
Il amestecam cu zaharul pudra cu aroma de vanilie.
Treptat punem cam jumatate din laptele praf, timp in care amestecam energic cu un tel.
Adaugam esenta, apoi alunele decojite.

Incorporam si pliculetele de ness, iar la urma restul de lapte praf.
Vom obtine o consistenta usor cremoasa, dar potrivita cat sa se intareasca suficient.

Pe un tocator asezam o foaie de napolitana.
Turnam jumatate din ciocolata si o nivelam.

Punem a 2 a foaie, restul de ciocolata, iar la urma a 3 a foaie de napolitana.
Presam usor cu mainile, apoi dam la rece.

Cand se intareste, putem taia si servi!

6 comentarii:

  1. Iti ofer cu drag un premiu care te asteapta sa-l ridici de pe blogul meu!pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am venit si aici sa iti admir prajiturica! tare buna e. Pup si o duminica frumoasa sa ai

    RăspundețiȘtergere
  3. Suna tare bine crema ar merge si cu foi clasice ? Si daca da astept sa imi recomandati ce ar merge!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va spun sincer nu am incercat niciodata cu foi clasice, asa ca nu stiu ce sa va zic ca sa nu iese ceva rau. Dar este delicioasa in foile de napolitana. Mare grija la laptele praf, daca vreti sa incercati reteta. Nu stiu cat de bun este cel din comert, de asta va recomand ori sa faceti o cantitate mai mica de sirop, ori faceti aceeasi cantitate de sirop dar sa aveti niste lapte praf in plus, in caz ca mai trebuie. Eu am folosit mereu lapte din fabrica si reteta este perfecta, dar la cel din comert nu stiu cum este!

      Ștergere