luni, 11 iunie 2012

Chiftele in sos cu smantana

Ingrediente:
Pentru chiftele:
  • 500 gr carne tocata amestec
  • patrunjel verde tocat
  • 1 ceapa 
  • 1 cartof fiert si zdrobit (sau crud dat pe razatoarea mica si stors)
  • 2 felii de paine inmuiate in apa
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei
Pentru sos:
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura si jumatate faina alba
  • 150 gr smantana mai grasa
  • 1 cana apa calda
  • 2 catei usturoi
  • marar verde
  • 2 linguri pasta de tomate
  • piper
  • sare
Mod de preparare: 
Chiftelele:
Intr-un bol punem carnea tocata.
Adaugam verdeata, ceapa tocata marunt, cartoful si painea inmuiata in apa si stoarsa, usturoiul.
Amestecam bine toate ingredientele de mai sus.
Dam gust cu sare si piper, apoi incorporam oul.
Intr-o tigaie punem ulei la incins.
Ne udam mainile, luam bucatele din compozitie si formam chiftelele.
Le prajim in ulei incins pe ambele parti, apoi le scoatem pe o farfurie in care punem un servet de bucatarie.
Sosul:
Se pune uleiul la incins.
Adaugam faina si amestecam energic sa nu se faca cocoloase.
Peste punem apa, pasta de rosii si amestecam continuu cu un tel.
Dupa ce a dat 4-5 clocote sosul, incorporam smantana.
Tocam usturoiul si il punem in sos, condimentam cu sare si piper.
Punem chiftelele in acest sos si lasam sa dea cateva clocote.
La final presaram marar verde tocat marunt si inchidem aragazul.
Lasam sa se racoreasca apoi este numai bun de servit.

6 comentarii: