luni, 26 noiembrie 2012

Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata


O prajitura gustoasa, pufoasa si aromata...Nici nu zici ca este de post asa buna este...

Ingrediente:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 375 ml apa minerala
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 240 gr zahar
  • 240 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 2 linguri coaja de portocala confiata
Mod de preparare:
Intr-un bol punem apa, uleiul, otetul si zaharul.
Am mixat la viteza mica pana s-a topit putin zaharul.
Faina, cacaoa, budinca de ciocolata le-am trecut prin sita.
Le incorporam treptat in bol si avem grija sa nu avem cocoloase.
Adaugam praful de sare, bicarbonatul, zaharul pudra cu pastai de vanilie si esenta.
La final punem coaja de portocala confiata si amestecam usor cu o lingura pana intreaga compozitie este omogena.
Ungem o tava rotunda cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins.

Reglam o temperatura de 170-180 grade si o lasam la copt cam 30-35 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar si servim.
Pofta buna!!!
Sursa de inspiratie





6 comentarii:

  1. Draga mea, o minune de negresa ai facut! Arata foarte foarte bine! Pup cu mare drag si ma bucur ca ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru apreciere si pentru reteta.Pup si o seara frumoasa...

      Ștergere
  2. Negresele sunt bune mereu, și de post și de frupt;).

    RăspundețiȘtergere