duminică, 11 noiembrie 2012

Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura


Am zis ca daca tot e ultimul week-end cand se mananca de frupt sa pregatesc un tortulet.Si bine am facut pentru ca a iesit asa delicios si am fost foarte incantati cu totii de gustul si bunatatea lui.Scuzati poza nu e chiar cea mai reusita...


Ingrediente:
Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Crema: 
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 2 linguri lichior de ciocolata alba
  • 350 gr zmeura congelata
Pentru glazura: 
  • 140 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
Pentru sirop:
  • 1/2 cana apa plata
  • siropul lasat de zmeura cand se dezgheata
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
Mod de preparare:
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa.
Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie.
La final punem faina in ploaie si cacaoa.
Ungem o tava rotunda si detasabila cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins la temperatura de 170-180 de grade.
Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea) il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema:
Zmeura o punem intr-o sita la dezghetat, iar sub sita punem un bol in care sa se scurga siropul lor.
Intr-o cratita mai groasa punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Punem pe aragaz la foc mic pana ciocolata se topeste complet, amestecand continuu in ea, dar sa nu fiarba.
O bagam la frigider pentru vreo 5-6 ore pana se raceste bine si se intareste.
O scoatem apoi si mixam crema pana devine o spuma densa.
Incorporam nuca de cocos si lichiorul de ciocolata.

Glazura:
Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu frica lichida.
O punem pe foc pana se topeste ciocolata, timp in care amestecam continuu, apoi o dam de pe aragaz si lasam sa se raceasca, dar sa ramana calduta.

Siropul:
Intr-o cana amestecam apa plata, siropul lasam de zmeura, zaharul pudra vanilat si amestecam pana se topeste.

Asamblare:
Taiem blatul in doua foi.
Asezam primul blat pe un platou, il insiropam si ungem cu crema (pastram doar 4-5 linguri de crema ).
O intindem uniform, asezam zmeura peste crema, apoi punem al 2 lea blat insiropat.
Marginile le imbracam cu crema pastrata, iar deasupra turnam glazura de ciocolata, usor calduta.
O intindem cu o paleta de silicon, ornam cu cateva moate de frisca sau ornati cum doriti, apoi bagam tortul la rece pentru a se intari glazura.
Pofta buna...

20 de comentarii:

  1. Poza nu conteaza foarte tare, imi pot imagina cat este de bun...

    RăspundețiȘtergere
  2. Poza este perfecta Roxana , foarte frumos !

    RăspundețiȘtergere
  3. tu Rocsy,au mai ramas ceva frimituri? mor de pofta :) hugs

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Loredana s-a papat tot tot asa mult ne-a placut..Dar cand mai fac fii sigura ca te anunt:)

      Ștergere
  4. Ce frumos!! Daca e tort ma bag si eu..urgent!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Mhhhh...ce tort delicios ai facut draga Rocsy, felicitari!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. O felie mare de tort,sa ma satur ca tare gustos trebuie sa fie.
    Plec cu lingurita ,cadou!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina ma bucur ca iti place asa mult..lingurita sa stii ca nu o dau;)

      Ștergere
  7. Wow.............cat de bine arata si ce bun trebuie sa fie .Portie dubla te rog!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum sa refuz asa ceva?! Am trecut si pe aici, poate mai primesc o portie :)

    RăspundețiȘtergere
  9. mmmm! ce as gusta si eu putin tort! :) De sfantul Andrei trebuie sa mesteresc si eu unul. Abia astept! :) Pana atunci ma delectez cu imaginile tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca iti place.Sper pozele tale sa iese mai frumoase;)..Seara placuta...

      Ștergere