joi, 13 decembrie 2012

Tarta tatin de post



Ingrediente:
  • 7 mere potrivite
  • 7 linguri zahar
  • 50 gr margarina la pachet
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 300 gr aluat foietaj
Mod de preparare:
Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete la temperatura camerei.
Merele le spalam si le curatam de coaja.
Le taiem felii nu foarte groase si le stropim cu zeama de lamaie.
Intr-o cratica punem zaharul si il caramelizam.
Peste adaugam margarina si amestecam bine pana obtinem un fel de caramel, iar la final punem zaharul pudra cu pastai de vanilie.
Intr-o tava punem merele, apoi turnam caramelul uniform.
Presaram peste mere coaja rasa de portocala.
Pe masa de lucru punem putina faina, asezam aluatul si il intindem putin cu sucitorul, dar nu foarte mult.
Luam foaia pe sucitor si o intindem peste mere.
Lipim aluatul si de marginile tavii, o intepam cu furculita din loc in loc, apoi o introducem in cuptorul incins.

Cand aluatul are o culoare aurie, scoatem tarta din cuptor.
O lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou.
Sa aveti pofta...


14 comentarii:

  1. Daca-ti spun ca nu am facut niciodata , ma crezi ? :) Cred ca e delicioasa !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca iti zic ca e pentru prima data cand fac si eu...E simplu de preparat si in plus e foarte buna.S-a mancat toata intr-o zi...

      Ștergere
  2. nu tin post dar reteta ta pare super buna si usor de facut.pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie neaparat sa tii post ca sa faci reteta, dar poti inlocui margarina cu unt atunci..Pup!

      Ștergere
  3. Trebuie să fac și eu cândva tartă Tatin:).

    RăspundețiȘtergere
  4. Am ajuns si eu... Sper ca mai ai o bucatica si pentru mine!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina nu mai e nimic din ea ca s-a papat tare repede.Pup..

      Ștergere
  5. Buna tarta ai facut Rocsi! Te pup. Ce mult imi plac fulgii de pe blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Timea..Ma bucur ca iti plac si fulgisorii:-*

      Ștergere
  6. Uite ce idee grozava! Eu vreau sa tin post si chiar am sa incerc tarta asta! Merci! Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa iti placa mult ai sa vezi...Sa ai parte de un post usor si binecuvantat!

      Ștergere