duminică, 12 mai 2013

Lalele umplute cu crema de branza

Aceasta gustare o vazuse mama intr-o revista si a zis sa incercam si noi. Asa ca pentru masa de Paste am pus in practica si a iesit ceva chiar frumos!

Ingrediente:
  • 6 oua
  • 1 sfecla rosie fiarta
  • 300 gr branza de vaci
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingurita unt
  • 1 catel de ustuoi
  • 4 fire marar verde
  • 1 ceapa verde cu 6 cozi 
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Ouale le punem intr-o cratita cu apa si le fierbem 8 minute din momentul in care apa clocoteste.
Cand sunt fierte le trecem pe sub jetul de apa si le curatam de coaja.
Intr-o cratita punem la fiert putina apa si sfecla taiata bucatele.
Cand da in clocot, dam focul la mic si punem ouale acolo si le lasam pana prin o culoare usor rozalie, apoi le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca.

Intr-un bol punem branza facuta bucatele.
Adaugam untul, smantana si frecam cu o furculita pana devine pasta.
Curatam usturoiul si il pisam, iar mararul verde il spalam si il tocam marunt.
Incorporam si acestea in crema de branza, apoi dam gust cu sare si piper.

Cand ouale s-au racorit, le taiem in doua pe lungime, scoatem galbenusurile si le umplem cu crema de branza.
Spalam ceapa verde, o asezam pe un platou si punem cate un ou in varul fiecarei cozi.
Dam la rece apoi servim!


26 de comentarii:

  1. Chiar arata frumos!Bravo Mama pentru idee :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Super frumoase si delicioase lalelele!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiam de varianta cu ou, ci doar pe cea cu rosii umplute cu branza. Super fain arata si asa!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona mama a vazut intr-o revista de retete la servici. Eu tot cu cea de rosii stiam. Pup!

      Ștergere
  4. Ce lalele frumose si gustoase!
    Zi minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super idee! O sa imi incant maine musafirii cu ideea ta! <3

    RăspundețiȘtergere
  6. eu cred ca putem folosi si galbeusul in compozitie,am sa incerc!

    RăspundețiȘtergere