vineri, 10 mai 2013

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Aceasta este pasca cu branza ce am facut-o anul acesta de Paste. M-am gandit sa nu mai fac cu aluat de cozonac ci cu un aluat fraged si a iesit foarte buna, aromata de s-a mancat foarte repede.

Ingredinte:
Aluat:
  • 25 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • faina 
Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 2 linguri mascarpone
  • 3 oua + 1 ou pentru uns
  • 2 albusuri de ou
  • 1 praf de sare
  • 1 cana zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta rom
  • 50 gr stafide
  •  2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1-2 linguri gris (sau faina alba)
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul.
Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam 20-30 de minute la frigider.

Umplutura:
Branza o rupem bucatele cu mana si o punem in robot.
Ouale le mixam impreuna cu albusurile, un praf de sare si le punem peste branza.
Adaugam zaharul si dam totul prin robot pana consistenta devine cremoasa si o rasturnam intr-un bol.
Incorporam cu o lingura mascarponele, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, stafidele (oprim cateva pentru decor) si la final putin gris.

Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa.
Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia de aluat acoperind si marginile tavei.
O intepam cu furculita, punem umplutura si o nivelam.
Batem un ou spuma, cu un pensonas ungem pasca, iar deasupra din stafidele oprite facem o cruce.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 50-60 de minute, pana pasca este bine coapta iar deasupra are o culoare rumena frumoasa.
O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca.
Sa aveti pofta!





18 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc mult. A fost asa buna. Bine ca am facut si una cu smantana si aia efectiv a disparut imediat. Le-a placut tuturor mai mult pentru ca erau satui de pasca cu branza. Mie tot asta cu branza imi place mai mult!

      Ștergere
  2. O bunatate de pasca! Servesc si eu o feliuta. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina stai putin sa mai fac sa am cu ce sa te servesc!

      Ștergere
  3. Asta o sa o fac si eu pe post de prajitura, imi place foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti sta foarte bine asa cu rochita rosie (poza), esti foarte draguta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bunatate ai facut!!! O voi incerca si eu!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Tare mult imi place cum ti-a iesit !!! Arata intr-un mare fel !
    Felicitari pentru premiul de la Lumea retetelor. Sa faci numai bunatati !
    Te tzuc fata draga si sa ai un weekend linistit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere si felicitari...Pupicei si sa ai un sfarsit de saptamana minunat!

      Ștergere
  7. multumesc pt reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca iti place si te mai astept si alta data cu drag!

      Ștergere