marți, 2 iulie 2013

Prajitura cu visine

Astazi va aduc o prajitura cu visine foarte buna. Reteta am vazut-o acum cateva zile la Edith si am stiut sigur ca ne va placea. M-am pus si am pregatit-o. A iesit o pufosenie delicioasa!!! Multumesc mult pentru reteta Edith!

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 120 ml lapte
  •  1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 210 gr faina
  • 300 gr visine fara samburi
  • zahar pudra
Mod de preparare: 
Visinele fara samburi le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga.
Untul ( de la temperatura camerei) il mixam cu 3-4 linguri de zahar.
Incorporam galbenusurile rand pe rand, apoi zaharul si mixam pana obtinem o crema.
Adaugam laptele treptat, praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie.
Intr-un bol batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Peste compozitia de galbenusuri punem 150 gr faina si mixam la viteza mica.
Albusurile le punem peste si le incorporam usor, iar la final restul de faina.

Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de chec.
Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
Introducem tava in cuptorul incins pentru 7 minute, apoi o scoatem si asezam visinele bine scurse.


Bagam iar prajitura in cuptor pentru 35-40 de minute, pana prinde deasupra o culoare aurie.


O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar si servim!



22 de comentarii:

  1. O adevarata pufosenie dulce si aromata! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmm ce-mi plac prajiturile cu fructe,as manca fara oprire!!!
    Pup Rocsy gospodina!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lubita atunci ne potrivim la gusturi ca si eu as manca zilnic. Pup!

      Ștergere
  3. Chiar daca asta am avut si eu, nu refuz nici de la tine o bucatica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumoasa ti-a iesit! Ma bucur ca ai incercat-o! Pup! :)

    RăspundețiȘtergere