sâmbătă, 5 aprilie 2014

Tarta cu fructe de padure si visine

In acest week-end va aduc o tarta aromata, usor acrisoara dar care tare repede se mai mananca..Cred si eu ca se termina asa repede la cat este de buna...Am pregatit-o seara iar a doua zi efectiv se topea in gura :)

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 130 gr margarina la pachet
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 220 gr faina
  • 2 linguri apa rece
Umplutura:
  • 100 ml apa
  • 6-7 linguri zahar
  • 250 gr fructe de padure
  • 1 borcan mic visine fara samburi
  • 3 linguri amidon
  • semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si le amestecam cu mana.
Incorporam toata faina, apoi cele doua linguri de apa si framantam pana obtinem o bila de aluat.
Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim umplutura.

Umplutura:
Punem apa intr-o cratita impreuna cu zaharul, le punem pe foc si lasam sa fiarba 3-4 minute.
Adaugam fructele le lasam si pe ele 4-5 minute, apoi punem amidonul pe care il dizolvam inainte cu 2-3 linguri de apa rece.
Amestecam bine sa nu faca cocoloase si cand se ingroasa ca o budinca luam cratita de pe foc.
Aromatizam umplutura cu semintele de vanilie.

Scoatem aluatul de la frigider si rupem din el ceva mai mult de jumatate.
Rupem o bucata de hartie de copt, luam bucata mai mare de aluat si intindem o foaie subtire direct pe hartia de copt.
Luam hartia cu tot cu foaia de aluat si o punem intr-o tava de tarta.
O asezam frumos cu mana iar marginile care dau in afara tavii le taiem.
Turnam umplutura si presaram nuca de cocos.
Din restul de aluat intindem o foaie din care taiem fasii si le asezam peste umplutura ca un grilaj.

Introducem tarta in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana se rumeneste aluatul apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar si servim!










14 comentarii: