duminică, 22 iunie 2014

Tort Padurea Neagra

Nu trebuie sa fie vreo aniversare sau ocazie speciala ca sa pregatim un tort, nu? Am ales ca in acest week-end sa ii rasfat putin pe ai mei, cu un tort super delicios, cu fructe proaspete, bine insiropat...vorba lor, prea bun domle, prea, prea...Trebuie sa il faceti si voi macar o data ;)

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 lingurite rase praf de copt
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
Crema:
  • 300 gr smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 lingurite extract de vanilie
  • 350 gr visine cu cirese
  • 1/2 cana compot de visine fara fructe
  • 60 gr ciocolata cu lapte
  • cirese pentru decor
Mod de preparare:
Blatul:
Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat.
Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar.
Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, apoi 2 linguri faina.
La final incorporam o lingura de cacao cernuta.

Tapetam o tava de de 20 cm cu hartie de copt si turnam compozitia.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.
Cand este gata scoatem foaia de blat si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte doua.
Crema:
Intr-un bol punem smantana si frisca lichida, dar fie de la frigider.
Le mixam putin la viteza mica, adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie.
Marim viteza la mixer pana crema devine o spuma. Sa nu o bateti nici prea mult sa nu se intareasca prea tare.
Crema o impartim in 3 parti egale.


Spalam visinele si ciresele, indepartam coditele si scoatem samburii.
Pe un platou asezam prima foaie de blat si in jurul sau un inel detasabil.
O insiropam cu compot, punem prima parte de crema, o nivelam, apoi impingem jumatate din fructe in crema.
Asezam foaia a doua, insiropam, a doua parte din crema, restul de fructe, si a treia foaie insiropata.
Dam tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi il scoatem si il imbracam in restul de crema.

Ciocolata o maruntim si imbracam marginile tortului.
Deasupra decorm cu cirese.
Il mai dam putin la rece apoi servim.









12 comentarii:

  1. Ce bine arata! Vreau si eu o feliuta delicioasa! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Apetisant arata si tare pe placul meu, asa cu ciocolata as papa mereu asa ceva, mancare nu as mai vrea ! Gabriela .

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata fantastic! Sper ca mai ai o feliuta si pentru mine. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar ma intrebam .....ziua cui a fost?
    Arata tare bine si te-as ruga sa ma servesti si pe mine cu o portie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat tort! Imi place tare mult Padurea Neagra!

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos tort, brava! :) Siur ca nu trebuie sa fie o ocazie speciala ca sa ne rasfatam cu o felie de tort bun :)

    RăspundețiȘtergere