sâmbătă, 4 iulie 2015

Ceafa de porc la cuptor


Ingrediente:
  • 1 kg ceafa de porc dezosata
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi mai mari
  • sare 
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • 1 lingura pasta de tomate
Mod de preparare:
Spalam carnea, o stergem cu un servetel, apoi o taiem felii potrivit de groase.
Ceapa verde o curata, cozile le taiem rondele, iar partea alba bucati potrivite.
Decojim morcovul, il taiem rondele. Usturoiul il curatam, il taiem feliute.
Intr-o tava asezam bucatile de care, punem ceapa verde, feliile de morcov si ustuoriul.
Condimentam cu sare, piper, boia dulce si putin cimbru uscat.
Intr-un bol mic punem pasta de tomate, o cana si 1/2 cu apa, amestecam bine.
Turnam acest amestec printre bucatile cu carne.

Acoperim tava cu staniol, o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru o ora si 30 de minute.
Dupa acest timp o descoperim, o mai lasam 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos, dar ridicam putin temperatura cuptorului.

Cand este gata, o scoatem si servim.
Cu muraturi a mers de minune!



2 comentarii:

  1. Ceafa este partea mea preferata de la porc,este super buna daca o gatesti cum trebuie,se topeste in gura !
    Imi place mult reteta ta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, exact asa a iesit, se topea in gura....Multumesc. Te pup!

      Ștergere