sâmbătă, 29 august 2015

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Am gasit pe blogul Paulei aceasta reteta cautand sa fac un desert cu prune. M-am pus pe treaba si am asteptat cu nerabdare sa vad si sa degust rezultatul. A iesit o prajitura nu buna, ci suuuuper buna. S-a golit tava imediat, mai ales ca am avut si musafiri care banuiau ca o sa am ceva dulce: Stiam noi ca tu o sa ne dai ceva bun si dulce, dar prajitura asta e prea buna, cam asta au afirmat! Asa ca, puneti-va pe treaba si pregatit-o si voi! Multumesc pentru reteta Paula!

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 6 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 300 gr prune
Crema de branza:
  • 650 gr branza de vaci
  • 150 gr frisca lichida
  • 100 gr smantana grasa de tara
  • 120 gr zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • prune pentru decor
Mod de preparare:
Aluatul:
Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi.
Untul moale il mixam cu zaharul pudra.
Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele.
Cernem faina, o turnam in ploaie, mixam. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete.
Impartim compozitia in doua, in mod egal, una o lasam alba, in cealalta punem cacaoa si amestecam usor.

Ungem cu unt o tava de 24/36 cm, o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia de cacao, o nivelam, apoi punem cu grija si compozitia alba, eu am pus lingura cu lingura.
Asezam bucatile de prune.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana prajitura este rumenita. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor. O lasam sa se raceasca complet.

Crema de branza:
Faramitam branza intr-un bol, punem zaharul pudra si le amestecam.
Adaugam frisca lichida, smantana, coaja rasa se portocala si le mixam pana otinem o crema.
Punem crema de branza peste blatul cu prune, o nivelam.
O dam la rece pentru 2-3 ore, apoi o scoatem, o portionam si punem felii de prune deasupra.
Pofta buna!



2 comentarii: