Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri indulcitor pulbere (sau zahar)
- 2 linguri ulei
- 2 linguri iaurt
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita vanilie
- 3 linguri arahide prajite si tocate
- un praf de sare
Pentru crema de portocale:
- 1 ou
- sucul de la o portocala
- 2 linguri indulcitor pulbere (2 linguri zahar)
- 60 gr ciocolata alba
- 250 gr mascarpone
- 100 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura coaja de portocala rasa
- 1 lingurita esenta de portocale
- 3-4 linguri arahide prajite si tocate
Pentru decor:
- 250 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri zahar pudra
- dantela de zahar
- clementine
Mod de preparare:
Blatul:
Galbenusurile le mixati cu indulcitor pana se albesc.
Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia.
Incorporati faina, praful de copt si arahidele tocate.
Albusurile le bateti separat cu un praf de sare, pana devin spuma.
Cu ajutorul unei palete, le incorporati in compozitia de galbenusuri, cu miscari usoare.
Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal.
Tapetati cu unt si faina, o tava cu diametrul de 18 cm.
Coaceti cele 3 foi pe rand, la 180 de grade, pentru 8-10 minute fiecare.
Le lasati sa se raceasca.
Crema de portocale:
Oul il amestecati bine cu un tel, cu sucul de portocala si indulcitorul.
Rasturnati totul intr-o cratita, puneti cratita pe foc.
La foc potrivit, fierbeti crema pana se ingroasa, amestecand continuu.
Cand este gata, o luati de pe foc, adaugati ciocolata alba rupta bucatele, amestecati pana este complet topita.
O acoepriti cu folie si o lasati sa se raceasca.
Peste crema rece, adaugati mascarponele, coaja de portocala, esenta de portocale si mixati bine.
Smantana lichida, rece, o mixati pana devine spuma.
O incorporati in crema cu mascarpone, cu ajutorul unei palete.
Asezati prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jurul sau.
Puneti 1/3 din crema, o nivelati, presarati arahide taiate.
Asezati iar foaie de blat, 1/3 din crema, arahide taiate, ultima foaie de blat si restul de crema.
Nivelati si dati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte.
Smantana lichida o mixati cu zaharul pudra pana devine spumoasa.
Scoateti tortul de la rece, dupa ce a stat cat trebuie, indepartati inelul detasabil.
Imbracati tortul in frisca, faceti cateva moate deasupra.
Pe margine il decorati cu dantela de zahar. Mai puneti felii de clemetine si ce mai doriti.
Acum poate fi portionat si servit.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu