marți, 11 aprilie 2023

Chec cu pui si cascaval in bacon

 
Chiar asa bunatate ai facut? Ma intreaba ai mei! Da, o minunatie! Mi-a aparut acest chec in fata ochilor, cel putin eu asa l-am denumit, are ingrediente pe placul meu, asa ca am zis sa il incerc! Este o reteta perfecta pentru sarbatori, mese festive, o masa in familie sau pur si simplu pentru rasfatul vostru! Nu e complicat, doar ca pui niste ingrediente in straturi si il imbraci in bacon. Este una din acele retete pe care am pregatit-o, a fost degustata de niste oameni dragi si mi-au cerut reteta! O singura rectificare as face eu, as pune hartie de copt in tava. Din cauza oului si a cascavalului, se prinde usor de fundul tavii, iar cred ca hartia de copt ar ajuta. In rest, este perfect asa!

Ingrediente:

  • 250 gr bacon fasii
  • 1 piept mare de pui
  • 8 felii sunca de praga (sau alta sunca)
  • 250 gr cascaval
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • 1 lingura smantana de tara
  • 4-5 linguri faina alba
Mod de preparare:
Spalati pieptul de pui, il stergeti bine.
Il taiati felii subtiri, cam cat palma unui copil.
Condimentati pieptul cu sare, piper si boia dulce. 
Cascavalul il dati pe razatoarea mare.
Bateti ouale spuma, adaugati sare, piper si putin busuioc uscat.
Faina o puneti pe o farfurie.
Asezati feliile de bacon, una langa alta, intr-o tava de chec de 12/25 cm si repet, e de preferat inainte sa asezati hartie de copt.
Feliile de bacon trebuie sa fie si in afara tavii.
Impartiti bucatile de pui in 3, pentru 3 straturi.
Luati cate o bucatica, o treceti prin faina, prin ou batut si le asezati in tava, una langa alta, intr-un strat.
Puneti felii de sunca, presarati jumatate din cascavalul ras.
Treceti iar bucati de pui prin faina si ou batut, le asezati peste cascaval, puneti iar sunca si restul de cascaval.
Deasupra asezati ultimele bucati de pui trecute prin faina si ou.
In oul ramas puneti o lingura de smantana, amestecati bine si il turnati usor deasupra.
Baconul care este in afara tavii il aduceti deasupra, in asa fel incat sa inveliti tot checul.
Puneti deasupra staniol, introduceti checul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 50 de minute.
Dupa acest timp, il descoperiti si il mai lasati 10 minute, pe functia grill daca aveti, daca nu aveti aceasta functie il lasati 15 minute.
Cand este gata, il scoateti din cuptor.
Daca are zeama lasata, o scurgeti atunci, cand este inca fierbinte.
Il lasati sa se racoreasca, apoi il dati la rece peste noapte.
Il portionati si serviti. Este o mare, mare bunatate!
Pofta buna! 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu