Ingrediente:
- 2 dovlecei potriviti
- 1/2 cana cu pesmet
- 2-3 linguri parmezan ras
- sare
- piper
- oregano uscat
- pudra de usturoi
- 200 gr sunca felii
- 200 gr cascaval
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Dovleceii spalati ii stergeti cu niste servetele, le indepartati capetele.
Ii taieti felii pe lung, felii potrivite.
Le presarati cu sare si piper pe ambele parti.
Pe o farfurie intinsa puneti pesmetul, parmezanul, oregano si usturoiul pudra. Le amestecati pe toate.
Cascavalul il taiati felii.
Luati un vas de ceramica si il ungeti cu o lingura de ulei de masline (eu am folosit doua vase mai micute).
Treceti cate o felie de dovlecel prin amestecul de pesmet cu parmezan, le asezati in vas, una langa alta.
Puneti un strat de felii de cascaval, un strat de felii de sunca.
Asezati iar un strat de dovlecei trecuti prin pesmet, iar cascaval, sunca si un ultim strat de dovlecei tavaliti prin pesmet.
Deasupra ii stropiti cu putin ulei de masline.
Introduceti vasul in cuptorul incins, la 170 de grade.
In 35-40 de minute vor fi rumenita lasagna si dovleceii patrunsi (ii puteti verrifica pe acestia, cu o furculita).
Scoateti preparatul din cuptor, lasati sa se racoreasca putin.
Portionati si serviti!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu