miercuri, 8 februarie 2012

Bors de peste manastiresc

Ingrediente:
  • 2-3 capuri de peste
  • 1 conserva de peste in sos tomat
  • jumatate ardei rosu
  •  jumatate ardei galben
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • patrunjel verde
  • 100 gr orez
  • o mana masline
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit
Mod de preparare:
Mai intai pregatim legumele: ardeiul rosu si galben il spalam si il taiem cubulete.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam.
Morcovul il radem, il spalam si il taiem feliute subtiri.
Pastarnacul il curatam, il spalam si il taiem patratele mici.
Spalam capurile de peste foarte bine.
Intr-o oala punem apa pe 3 sferturi, punem capurile de peste si dam drumul la aragaz.
Dupa ce a dat 3-4 clocote adaugam legumele si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Orezul il spalam in mai multe ape.
Dupa ce legumele au fiert mai bine de jumatate adaugam orezul.
Cand orezul este aproape fiert punem conserva.
Condimentam cu sare si piper, apoi punem maslinele si bors dupa gust.
Mai lasam sa dea cateva clocote ciorba, presaram patrunjel verde deasupra si servim.
La urma scoatem capurile de peste si le aruncam.
Pofta buna!!!.

Un comentariu: