miercuri, 8 februarie 2012

Marinata de peste

Ingrediente:
  • 1 galetusa scrumbie sarata
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • cateva felii de gogosar in otet
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • putin otet
  • 2 linguri ulei
 Mod de preparare:
Curatam ceapa,o spalam si o taiem julien.
Intr-o tigaita punem 1 cana jumatate-2 cani apa ,uleiul si putin otet si punem tigaita pe foc.
Cand incepe sa fiarba adaugam ceapa taiata.
Ii dam cateva clocote pentru a se inmuia putin(nu o puneti la fiert si uitati de ea,ca se inmoaie prea tare si nu mai este buna).
Morcoul il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Feliile de gogosari le taiem bucati mai micute.
Dupa ce am inmuiat putin ceapa,o scurgem de zeama si o lasam la racorit.
Intr-un bol punem bucatile de peste marinat deasupra venim cu ceapa oparita,morcovul ras,gogosarii taiati.
Condimentam cu sare si piper dupa gust si 2-3 linguri zeama de lamaie.
Amestecam usor toate ingredientele ,lasam sa stea macar 2-3 ore apoi servim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu