miercuri, 8 februarie 2012

Racituri de porc

Ingrediente:
  • 2 rasoale de porc afumate
  • 2 copite
  • 2 pulpe de pui (asta suplimentar, daca nu mancati de porc)
  • 1 radacina mica patrunjel
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 capatana usturoi
Mod de preparare:
Rasoalele de porc le spalam bine. Pulpele de pui le spalam si le parlim pe flacara, de puf.
Spalam bine si copitele.
Radacina de patrunjel o curatam, o spalam si o taiem bucati mai mari.
Morcovii ii curatam si ii spalam.
Cepele le curatam, le spalam si le taiem in patru, fiecare.
Intr-o oala mai mare puneti apa. Adaugati carnea de porc mai intai, rasoalele si copitele.
Cand incepe sa fiarba si sa formeaza deasupra spuma, o luati.
De cate ori se formeaza spuma, de fiecare data o luati, chiar si surplusul de grasime (daca va plac mai grase, lasati grasimea.).
Adaugam toate legumele si foile de dafin rupte.
Dupa vreo 25 de minute puneti si pulpele de pui, intregi. Lasam totul sa fiarba, la foc potrivit, pana carnea este desfacuta foarte bine de pe oase. Cand sunt fierte inchideti aragazul.
Usturoiul il curatam si il pisam .
Zeama o punem in alta oala, dar mai intai o strecuram bine.
O condimentam cu sare, piper si punem tot usturoiul pisat.

Carnea o desfacem bucatele de pe oase si o asezam in castronele.

Tot ce este grasime o indepartati daca nu va place (eu am indepartat toata grasimea, ce vedeti alb este carnea de pui).
Punem si rondele de morcov, apoi cu un polonic turnam zeama, care o trecem prin strecuratoare.
Le dam la rece pana a 2 a zi, apoi serviti.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu