duminică, 12 februarie 2012

Cornulete cu nuca de post

Ingrediente:
Aluat:
  • 1 cana si jumatate bors
  • 3/4 cana ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 900-950 gr faina 
Umplutura:
  • 1 castron nuca macinata
  • 1 lingura cacao mai inchisa la culoare
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • putin lapte de soia pentru a inmuia nuca
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Pregatim mai intai de toate aluatul:
Punem intr-un bol borsul, uleiul si zaharul.
Le amestecam bine cu un tel pana ce zaharul se topeste.
Adaugam esenta si coaja de lamaie.
Praful de copt il amestecam cu faina, apoi o incorporam treptat peste restul ingredientelor in bol.
Framantam bine pana obtinem consistenta aluatului dorita.
Il lasam cam 20 de minute la odihnit, la loc rece.
Umplutura:
Nuca macinata o amestecam cu zaharul, cacaoa, esenta de rom.
La urma stropim cate putin lapte de soia, cat sa se inmoaie putin compozitia de nuca.

Pe masa de lucru presaram putina faina alba.
Rupem bucatele mici de aluat pe care le intindem cu sucitorul.
Le taiem patratele mici, punem pe fiecare bucata cate putina umplutura si le rulam.

Luam o tava, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam cornulete in tava.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Le lasam acolo pana prind o tenta aurie.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se racoreasca apoi le tavalim prin zahar pudra.

2 comentarii: