joi, 23 februarie 2012

Tarta cu branza si capsuni

Ingrediente:
Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura apa rece
  • 4 linguri faina
  • jumatate plic praf de copt
  • 1 esenta vanilie
Crema:
  • 350 gr branza de vaci
  • 150 gr smantana mai groasa pentru frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr capsuni(eu am avut congelate)
Jeleu:
  • 200 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 6 foi gelatina
  • optional 3-4 linguri apa (daca aveti capsunile congelate puneti zeama de la ele)
Mod de preparare:
Blat:
Mixam ouale spuma cu zaharul.
Adaugam apa, praful de copt si esenta de vanilie.
La urma incorporam faina.
Ungem o tava rotunda cu putin unt, punem hartie de copt si punem compozitia in tava.
O dam in cuptorul incins, la o 180 de grade si lasam acolo pana blatul este copt.
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Capsunile le decongelam (sau le spalam daca sunt proaspete).
Le pasam in blender.
Smantana o batem frisca cu zaharul pudra.
Branza o sfaramitam cu mana si o punem peste frisca.
Mai mixam putin, apoi adaugam capsunile pasate si zaharul vanilat.
Jeleul:
Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute in apa rece.
Capsunile decongelate le pasam in blender.
Intr-o cratita punem capsunile, zaharul, le punem pe foc si le lasam acolo pana se topeste zaharul bine de tot.
Dupa ce s-a topit zaharul luam cratita de pe foc, adaugam gelatina hidratata si invartim bine de tot.
O lasam putin sa se raceasca.
Asamblare:
Luam o tava detasabila de tort, o tapetam cu folie alimentara.
Punem blatul, iar peste acesta crema de branza pe care o intindem uniform.

Deasupra punem jeleul caldut.
Dam la frigider cateva ore, apoi servim.

Pofta buna!!!!!!!!!!


2 comentarii: