joi, 15 martie 2012

Cartofi in crusta de mustar

O mare bunatate de cartofi!!Multumesc Dana (Pusikmea) de inspiratie!!

Ingrediente:
  • 1,5 kg cartofi
  • 4 linguri pline cu mustar
  • 1 varf de cutit cu piper
  • jumatate de lingurita sare
  • 1 lingurita rasa cu marar uscat
  • jumatate de lingurita patrunjel uscat
  • 1 praf de busuioc
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare:
Cartofii ii curatam si ii spalam.
Ii taiem felii mai groase si ii punem la fiert intr-o oala cu apa cu un praf de sare si piper.
Ii lasam pana sunt fierti pe 3 sferturi.
Curatam usturoiul si il pisam.
Amestecam mustarul cu sare, piper, mararul, patrunjelul, busuioc, uleiul, zeama de lamaie si  usturoiul pisat.
Invartim energic pana obtinem o pasta.
Daca este prea groasa mai punem 2-3 linguri de apa rece.
Dupa ce cartofii au fiert pe 3 sferturi ii scurgem de apa si ii lasam 1-2 minute sa se racoreasca.
Adaugam sosul de mustar peste ei si ii invartim usor cu o paleta ca sa nu ii sfaramam.
Punem intr-o tava hartie de copt apoi punem cartofii acolo.


Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Ii lasam acolo pana prind o crusta usor aurie.
Cand sunt gata ii scoatem si servim.
Sa aveti pofta!!
Sursa de inspiratie 

5 comentarii:

  1. Sigur,cum sa nu fie buni la felul cum arata;cred ca voi incerca si eu asa ceva;pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) deci si tu ai gatit cu mustar?
    trebuie sa fie f gustosi cartofii, imi place reteta!
    O saptamana frumoasa, pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte buni Angela.O saptamana placuta si tie.Pup!

      Ștergere
  3. mi-ai facut pofta!!!! arata super bine!

    RăspundețiȘtergere