luni, 19 martie 2012

Friptura de porc la tava

Ingrediente:
  • 1,400 kg carne de porc (muschi cu putina grasime) dezosata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce si iute
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 5-6 catei mari de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • vin rosu
Mod de preparare:
Carnea o spalam bine si o portionam.
O tamponam cu niste servetele de bucatarie.
Luam o tava si punem in ea uleiul, pe care il intindem cu un penson de bucatarie.
Asezam bucatile de carne in tava.
O condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce si iute, amestecam bine.
Ceapa o curatam si o taiem felii rotunde.
Rosiile le spalam si le taiem tot felii rotunde.
Usturoiul curatat il tocam marunt.
Le punem peste carne, usturoiul, apoi feliile de ceapa si rosii.
Turnam cam 3 sferturi de cana de apa.

                             
Acoperim tava cu folie, pe care o gaurim din loc in loc.
Dam tava in cuptorul incins, la 180-190 de grade.
Cand este aproape gata, luam folia si stropim carnea cu vin rosu.
Mai dam 15 minute la cuptor, o scoatem si stropim iar cu putin vin si o mai punem inca 10 minute, apoi o scoatem si o lasam la racorit.
Merge de minune cu muraturi si bineinteles un pahar de vin rece.

4 comentarii:

  1. Carnivorii mei o devoreaza urgent cand fac.Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sincer mananc carne de porc,nu foarte des ,dar imi place sa folosesc muschi fara pic de grasime..asta a fost pentru barbati si a fost mai grasa!!

      Ștergere
  2. Am facut-o si eu si a iesit extraordinar de buna.

    RăspundețiȘtergere