luni, 19 martie 2012

Pastrav la gratar cu lamaie

Ingrediente:
  • 1 pastrav
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei
  • 2-3 felii de lamaie
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Luam pestele si il curatam bine pe interior si exterior.
Il spalam sub jetul de apa rece.
Il stergem cu un servet de bucatarie.
Luam o lingura de ulei si ungem cu el pestele, pe ambele parti.
Atat pe interior, cat si pe exterior, il condimentam cu sare si piper.
Il acoperim si il dam la frigider cam 15 minute.
Punem pe aragaz un grill la incins.
Asezam pestele pe grill si il lasam la foc potrivit (nu dati focul mare ca riscati sa ardeti pastravul).
Il intorcem pe ambele parti si il lasam sa se patrunda bine.
Cand e gata, il scoatem pe un platou, asezam pe el felii de lamaie si presaram patrunjel verde tocat.
In momentul in care il serviti, il stropiti cu zeama de lamaie!!!

2 comentarii: