luni, 19 martie 2012

Prajitura cu iaurt si prune

Ingrediente:
  • 6 oua
  • 8 linguri iaurt simplu
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana si jumatate faina (s-ar putea sa nu va trebuiasca chiar toata daca ouale sunt mici)
  • 8 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta rom
  • un castron prune fara samburi
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Punem ouale intr-un bol (ouale sa fie la temperatura camerei).
Le mixam impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat.
Cand si-au dublat volumul ouale cu zaharul, incorporam uleiul.
Punem iartul si praful de copt si le amestecam bine.
Adaugam esenta, iar la urma turnam faina, rand pe rand, timp in care mixam usor.
Luam o tava dreptunghiulara de cuptor.
O ungem cu margarina si asezam hartie de copt in ea.
Turnam toata compozitia in tava iar deasupra asezam prunele.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita (170-180 de grade), pana ce prajitura este coapta (facem testul cu scobitoarea).
Cand e gata o scoatem si o lasam la racit.

Cand s-a racit presaram zahar pudra peste prajitura cu iaurt si prune si servim.
Pofta buna!!!
Sursa de inspiratie 

8 comentarii: