marți, 6 martie 2012

Straturi de cartofi cu piept de pui

Ingrediente:
  • 5 cartofi noi mari
  • 1 piept de pui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 100 gr cascaval
  • 1 rosie mare
  • 1 cub unt
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cartofii ii spalam, ii radem de coaja si ii punem la fiert cam 15 minute cu un praf de sare.
Pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie.
Il taiem felii mai maricele.
Il batem putin cu ciocanul de snitele apoi il condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce.
Luam o tigaie grill si adaugam un cubulet mic de unt.
Cand s-a topit punem bucatile de pui si le lasam cam 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte.
Le scoatem pe o farfurie.
Cartofii cand s-au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca putin, cat se nu ne frigem apoi fiecare il taiem felii pe rotund.
Luam un vas de yena si il ungem cu putin ulei si asezam un strat de cartofi pe care ii condimentam cu putina sare si piper.
Apoi asezam feliile de pui, iar un rand de cartofi condimentati cu sare si piper.

Rosia o spalam, o taiem cuburi si o punem deasupra.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si il imprastiem peste tot deasupra.
Punem cateva linguri de apa (nu prea multe, 7-8).

Dam vasul in cuptor, il aprindem, dam la o temperatura potrivita  si il lasam acolo cam 30 minute, primele 20 minute acoperit apoi il lasam fara capac sa prinda o crusta.
Scoatem vasul din cuptor, lasam putin sa se racoreaca apoi servim.




4 comentarii: