joi, 12 aprilie 2012

Tiramisu

Ingrediente:
  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 cana si jumatate de cafea preparata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 linguri amaretto
  • cacao
Mod de preparare: 
Preparam o cana si jumatate de cafea, insa nu puneti deloc zahar in ea.
O turnati intr-un bolisor si o dati intr-un loc racoros, pentru a se raci.
Galbenusurile le batem cu un tel, intr-un bol, impreuna cu zaharul, pe baie de aburi.
Le batem cat de repede putem, iar cand zaharul este topit si galbenusurile s-au albit, dam bolul la rece.
Cand crema de galbenusuri s-a racit, adaugam mascarponele peste si mixam la viteza mica.
La final adaugam esenta de rom..
In cafeauna rece adaugam amaretto si invartim cu o lingurita.
Pregatim o tava sau in ce doriti sa montati tiramisu.
Luam cate un piscot, il trecem foarte putin prin cafeaua preparata si le asezam in tava.
Dupa ce am pus primul rand de piscoturi, asezam un rand de crema.
Apoi punem iar un rand de piscoturi insiropate, iar crema si pudram cu cacao.
Eu am pus doar doua randuri de piscoturi si doua de crema, dar daca doriti sa fie mai inalta prajitura puteti face din mai multe straturi de piscoturi si de crema.
Il dati la rece pentru 3-4 ore.
Sa il savurati cu placere!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu