Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 gr smantana
- 500 g untura
- 1 plic praf de copt (10gr)
- un praf de sare
- 2-3 lingurite esenta vanilie
- 1200-1300 gr faina (cantitatea de faina depinde de cat de groasa este smantana)
- 1 castron cu nuca macinata
- 1 lingura cu varf cacao
- 2 lingurite esenta rom
- 2-3 linguri zahar
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- putin lapte pentru inmuiat nuca
- rahat
- zahar pudra cu gust de vanilie
Aluatul:
Smantana si untura (de la temperatura camerei) le amestecam.
Adaugam praful de copt, praful de sare si vanilia.
La urma punem faina, treptat si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat.
Il lasam 5 minute deoparte si pregatim umplutura.
Umplutura:
Nuca macinata o amestecam cu cacaoa, coaja de lamaie rasa, zaharul si esenta.
Amestecam bine ingredientele uscate apoi punem putin lapte, cat sa se inmoaie nuca si sa fie ca o pasta grosuta.
Rahatul il taiem fasiute pe lung.
Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul, cam de 1 cm grosime.
Taiem patratele, pe un colt punem fie o bucatica rahat, fie jumatate de lingurita din umplutura de nuca, apoi le rulam.
Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.
Asezam cornuletele in tava, apoi le dam in cuptorul incins, la 180 de grade.
Le lasam cat sa se usuce putin 15-20 minute maxim!
Cat timp se coc acestea pregatim alta tava de cornulete.
Procedam astfel pana terminam aluatul.
Cand sunt gata, le scoatem intr-un bol si le tavalim prin zahar pudra, cat sunt calde.
Se pastreaza in cutii sau intr-un bol, dar le acoperiti sa nu se usuce.
Oricum rezista mult, in caz ca nu se mananca repede.
Vi le recomand cu drag sunt cele mai delicioase!
Multeeee si Buneeee Tareee!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Loredana...
Ștergere