Blat:
Blatul:
Mixam albusurile spuma, impreuna cu zaharul, pana ce devin o spuma.
Adaugam uleiul si laptele, si le incorporam usor.
Apoi punem praful de copt, esenta si jumatate din cantitatea de faina.
Le incorporam incet, apoi punem toata cacaoa.
La final punem restul de faina, treptat, pana obtinem un aluat ca de pandispan.
Luam o tava patrata de aragaz,o ungem cu margarina si asezam hartie de copt in ea.
Turnam compozitia de blat si o nivelam.
Deasupra punem piscoturile, cu spatiu intre ele.
Le apasam putin cu degetul.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
In 25 de minute este gata (oricum faceti testul cu scobitoarea).
Cand e copt blatul, il scoateti si lasati sa se raceasca.
Crema:
Ciocolata o dam pe razatoare.
Punem laptele la fiert impreuna cu 1 plic de zahar vanilat, intr-un ceaunel (sau intr-un vas cu fund mai gros).
Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, apoi adaugam si faina.
Punem si cateva linguri din laptele de pe foc in compozitia de galbenusuri si amestecam bine, bine sa nu se formeze cocoloase.
Cand laptele incepe sa fiarba, dam mai incet ochiul aragazului, turnam compozitia de galbenusuri si amestecam cu un tel, mereu, pana devine o budinca.
Cand s-a ingrosat, o luam de pe foc, punem ciocolata rasa si esenta de vanilie.
Amestecam continuu pana se topeste ciocolata.
Acoperim vasul cu crema si il dam la loc rece, sa se racoreasca crema.
Cand crema este rece, punem gelatina la hidratat 10 minute in apa rece, apoi o punem 15 secunde la microunde sau pe baie de aburi, sa o dizolvam.
O incorporam apoi in crema de vanilie.
Smantana (rece de la frigider) o batem spuma cu cele 2 plicuri de zahar vanilat ramase.
Cand e bine batuta, punem cate o lingura in crema de vanilie,si amestecam usor, pana este incorporata toata frisca.
Preparam un sirop amestecand apa cu zaharul pudra si esenta.
Insiropam blatul, dar putin, din loc in loc.
Deasupra punem crema si o intindem cu o spatula pe toata suprafata blatului.
Peste crema dam drumul unor carlionti de ciocolata.
Dam prajitura la rece pana a 2 a zi.
Un deliciu!!
Sursa de inspiratie
- 8 albusuri
- 100 ml lapte
- 50 ml ulei
- 200 gr zahar
- 2 linguri si jumatate cacao
- 150-170 gr de faina
- 1 praf de copt
- 1 esenta rom
- 10 piscoturi
- 1 canita apa
- 1 lingura cu varf zahar pudra
- 1 esenta vanilie
- 8 galbenusuri
- 650 ml lapte
- 10 linguri faina
- 200 gr zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 1 esenta vanilie
- 150 gr ciocolata alba
- 300 gr smantana pentru frisca
- 6 foi gelatina(15 gr)
- 50 gr ciocolata cu lapte
Blatul:
Mixam albusurile spuma, impreuna cu zaharul, pana ce devin o spuma.
Adaugam uleiul si laptele, si le incorporam usor.
Apoi punem praful de copt, esenta si jumatate din cantitatea de faina.
Le incorporam incet, apoi punem toata cacaoa.
La final punem restul de faina, treptat, pana obtinem un aluat ca de pandispan.
Luam o tava patrata de aragaz,o ungem cu margarina si asezam hartie de copt in ea.
Turnam compozitia de blat si o nivelam.
Deasupra punem piscoturile, cu spatiu intre ele.
Le apasam putin cu degetul.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
In 25 de minute este gata (oricum faceti testul cu scobitoarea).
Cand e copt blatul, il scoateti si lasati sa se raceasca.
Crema:
Ciocolata o dam pe razatoare.
Punem laptele la fiert impreuna cu 1 plic de zahar vanilat, intr-un ceaunel (sau intr-un vas cu fund mai gros).
Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, apoi adaugam si faina.
Punem si cateva linguri din laptele de pe foc in compozitia de galbenusuri si amestecam bine, bine sa nu se formeze cocoloase.
Cand laptele incepe sa fiarba, dam mai incet ochiul aragazului, turnam compozitia de galbenusuri si amestecam cu un tel, mereu, pana devine o budinca.
Cand s-a ingrosat, o luam de pe foc, punem ciocolata rasa si esenta de vanilie.
Amestecam continuu pana se topeste ciocolata.
Acoperim vasul cu crema si il dam la loc rece, sa se racoreasca crema.
Cand crema este rece, punem gelatina la hidratat 10 minute in apa rece, apoi o punem 15 secunde la microunde sau pe baie de aburi, sa o dizolvam.
O incorporam apoi in crema de vanilie.
Smantana (rece de la frigider) o batem spuma cu cele 2 plicuri de zahar vanilat ramase.
Cand e bine batuta, punem cate o lingura in crema de vanilie,si amestecam usor, pana este incorporata toata frisca.
Preparam un sirop amestecand apa cu zaharul pudra si esenta.
Insiropam blatul, dar putin, din loc in loc.
Deasupra punem crema si o intindem cu o spatula pe toata suprafata blatului.
Peste crema dam drumul unor carlionti de ciocolata.
Dam prajitura la rece pana a 2 a zi.
Un deliciu!!
Sursa de inspiratie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu