- 200 gr zahar
- 200 ml apa
- 1 lamaie
- 300 gr capsuni proaspete
- 1 litru apa plata (sau minerala)
- cuburi de gheata
Intr-o cratita punem zaharul cu 200 ml apa .
O punem pe foc si o lasam sa dea cateva clocote pentru a se forma siropul.
Lamaie o spalam bine.
Cu un instrument de decojit legume sau cu un cutit micut facem fasii de coaja de lamaie, apoi taiem lamaia in doua si o stoarcem.
Luam siropul de pe foc, adaugam fasiile de coaja de lamaie si zeama stoarsa.
Dam acest sirop la loc racoros pentru a se raci.
Capsunile le spalam, indepartam cozile si le dam prin blender.
Tot in blender, peste capsunile pasate punem siropul si doar 2-3 fasii din coaja de lamaie si le mai amestecam putin.
La urma adaugam apa plata (minerala), niste cuburi de gheata si mai dam cateva secunde drumu la blender.
Punem in pahare si savuram din aceasta bunatate de limonada.
Sursa de inspiratie
Cat de gustoasa trebuie sa fie,abia astept sa se faca capsunii in gradina sa-mi fac si eu o asa limonada !
RăspundețiȘtergereTe pup
E foarte foarte buna Mimmi...pup!
ȘtergereMersi de reteta!Am sa o incerc negresit:)!!!
RăspundețiȘtergereSper sa iti placa Maria..pup!
Ștergere