miercuri, 3 aprilie 2013

Cornuri cu sos de fructe de padure


Aveam niste fructe de padure in congelator si aveam pofta sa fac ceva din ele.Trebuia sa prepar ceva de post, ma gandisem la o prajitura dar am zis ca nu prea poate fi luata si la pachet.Asa ca m-am gandit mai bine si m-am decis sa fac cornuri.Au iesit tare bune, pline de savoare cum imi plac..

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • 3-4 linguri zahar
  • 30 gr drojdie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 3/4 cana de apa minerala
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
Pentru sosul de fructe de padure:
  • 1 castron fructe de padure (congelate in cazul meu)
  • 4-5 linguri zahar (daca doriti mai dulce sosul puneti mai mult)
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Mod de preparare:
Aluatul:
Apa minerala o incalzim putin.
Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingura de zahar.
Faina o cernem si o punem intr-un bol.
Peste adaugam restul de zahar, uleiul, zeama de lamaie, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de portocala.
Amestecam putin cu mana, punem drojdia dizolvata, apoi turnam cate putina apa si framantam.
Cand aluatul devine nelipicios si elastic incetam sa mai adaugam apa si il mai framantam 2-3 minute.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa isi dublrze volumul intr-un loc cald.

Sosul de fructe de padure:
Fructele le lasam sa se decongeleze.
Le mixam putin (sa nu le facem pasta), adaugam zaharul si cel cu pastai de vanilie.
Turnam amestecul intr-un ceaunel si il punem pe foc.
Cand s-a incalzit adaugam amidonul si lasam pana de ingroasa (daca doriti sa iese ca o budinca puneti o lingura in plus de amidon).
Dam deoparte cand este gata si lasam sa se raceasca.
Din aluat formam 15 bile.
Intindem cu sucitorul niste dreptunghiuri, punem putin sos de fructe apoi rulam cornurile.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cand le terminam pe toate de rulat le introducem in cuptorul incins.
Le lasam 30-40 de minute pana devin aurii.

Preparam un sirop din miere si putina apa, scoatem cornurile cand sunt gata si un un penson le ungem, apoi le acoperim sa ramana moi.
Sa aveti pofta!





22 de comentarii:

  1. Minunate cornurile tale, chiar și de post fiind.

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioase! Iau unul si fug la trebusoara.

    RăspundețiȘtergere
  3. OMG!!! Vreau si eu ptr micul dejun :P
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred că sunt delicioase! Si prezentarea minunata!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte bune la gust.Multumesc mult pentru apreciere:)

      Ștergere
  5. Me encanta se ve irresistible muy linda su forma,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Me alegro de que te guste y gracias por el reconocimiento!

      Ștergere
  6. Vai, cum arata... Mor de pofta, nu alta!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce rumene si frumose sunt.............si daca mai sunt si cu fructe de padure atunci clar sunt pe gustul meu.
    Pupici de seara!

    RăspundețiȘtergere
  8. " Cu sos de fructe de padure"
    Dar nici nu mai am nevoie de altceva ! Sunt EXCEPTIONALE cornurile tale Rocsy !!!!
    Te tzuc cu drag si sa ai o duminica insorita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult de tot draga mea Sidy..Pupici si un sfarsit de saptamana linistit!

      Ștergere
  9. Vai de mine,lesin!:)
    Trebuie sa le gust!

    RăspundețiȘtergere