marți, 15 aprilie 2014

Fursecuri cu dulceata de visine si ciocolata

Ceva dulce, de post, inainte de sarbatori ca sa aveti spor in toate :)

Ingrediente:
  • 200 gr margarina la pachet
  • 100 gr zahar
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie pudra
  • 300 gr faina
  • dulceata de visine
  • zahar pentru pudrat
Mod de preparare:
Margarina o taiem cuburi intr-un bol, punem zaharul, ciocolata data pe razatoarea mica si le frecam bine pana se face o pasta.
Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt si coaja de lamaie pudra.
Faina o cernem si o incorporam treptat, pana obtinem un aluat nelipicios si usor de modelat.

Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Rupem bucatele din aluat, formam bile, in mijloc le apasam cu degetul facand o gaura si le asezam in tava.
Dupa ce le terminam pe toate de modelat punem dulceata de visine in gaura.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cat sa se usuce putin fursecurile, cam 20 de minute.

Le scoatem cand sunt gata si le pudra cu zahar cat sunt fierbinti.
Dupa ce s-au racit le pastram intr-o caserola cu capac.
Pofta buna!








8 comentarii:

  1. Iti Doresc un Paste Plin De Lumina!Sarbatori Fericite Rocsy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarbatori fericite draga mea cu sanatate si multe bucurii alaturi de cei dragi! Te pup!

      Ștergere
  2. Delicioase fursecuri. Paste fericit draga Rocsy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Paula. Sarbatori cu bine si multe bucurii!

      Ștergere
  3. Ah, cu visine, tare-mi plac!! Mergea si niste nuca in aluat, nu-i asa? ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Liana. Merg foarte bine si cu nuca, dar nu aveam atunci nuci sparte si am facut simple.

      Ștergere