Ingrediente:
- 1,5 kg ghebe (de preferat este sa folositi din alea micute, sunt mai aspectoase)
- 4 gogosari mari
- 3 cepe
- 2 morcovi potriviti
- 2 cani cu apa
- 1 cana otet
- 4 linguri zahar
- 1 lingura sare mare
- 100 ml ulei
- boabe de piper
- 2-3 foi de dafin
Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr).
Curatam ghebele, le spalam in multe ape, apoi le punem la fiert pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata le scurgem de apa.
Ceapa o curatam, o taiem pestisor, gogosarii ii curatam de seminte si ii taiem fasii subtiri si mici.
Decojim morcovul si il dam pe razatoarea mare.
Intr-o oala punem apa, otetul, uleiul, zaharul, sarea, boabe de piper si foile de dafin rupte bucatele.
Transferam totul pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam ceapa.
O lasam sa fiarba 3-4 minute, apoi punem morcovul si gogosarul pentru alte 3-4 minute.
Incorporam buretii, amestecam si lasam totul sa fiarba cam 5 minute.
Oprim focul cand este gata.
Punem salata fierbinte in borcane si zeama ca sa o acopere.
Infiletam capacele, invelim borcanele intr-o patura si le lasam pana a doua zi acolo, cand le ducem la rece.
Pofta buna!O bunatate pentru iarna!
Tare bine arata salata ta, e si gustoasa si satioasa!
RăspundețiȘtergereSa stii Paula. Am oprit intr-un borcanel in frigider si sotul a mancat-o toata, a zis ca e prea buna :)
ȘtergereNu am facut niciodata si cred ca e deicioasa fiind vorba de ciuperci!
RăspundețiȘtergereTeo eu garantez ca e grozava. Eu nu mai mananc acum ca nu prea imi mai imi este bine de la ceapa, muraturi si altele, dar cand ne facea mama in copilarie o mancam pe paine si imediat se golea camara...
ȘtergereDoamne cat de buna trebuie sa fie !!! Si cum mie imi plac ciupercile....spun ca e grozava !
RăspundețiȘtergereTe tzuc Rocsy !
Multumesc mult Sidy..Pupici!
ȘtergereInteresanta reteta ta! ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina!
ȘtergereCe aroma trebuie sa aiba de la ciupercutele alea fandosite !:)
RăspundețiȘtergereBune rau ! :)
Este o salata de nota 20!
Ștergere