Ingrediente:
Pentru aluat:
- 200 gr unt
- 2 oua
- 120 gr zahar pudra
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- 450-500 gr faina
- un praf de sare
Crema:
- 130 gr ciocolata cu lapte
- 150 ml frisca lichida
- 1 lingurita rom
- zahar pudra
Mod de preparare:
Incepem cu crema ca sa o lasam la rece:
Intr-un bol de sticla sau de inox, punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida.
Punem bolul pe baie de aburi, amestecam cu telul pana ciocolata este complet topita.
Luam bolul de pe foc, incorporam esenta de rom, dam totul la rece 3-4 ore.
Aluatul:
Intr-un bol mixam untul de la temperatura camerei cu zaharul pudra.
Adaugam si cele doua oua, mixam, apoi punem zaharul cu pastai de vanilie, esenta de vanilie si praful de sare.
Incorporam praful de copt si faina, treptat, incepem si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Il acoperim cu folie si il dam la frigider 20 de minute.
Dupa acest timp, scoatem aluatul din frigider, rupem cam jumatate din el, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de subtire.
Cu o forma decupam fursecurile. La jumatate din fursecurile decupate le facem si o gaurica pe mijloc cu un capacel sau un pahar foarte micut daca aveti.
Procedam la fel cu tot aluatul.
Asezam fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prind o culoare usor aurie.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Dupa ce crema s-a intarit, o scoatem din frigider si o mixam pana obtinem o consistenta spumoasa.
Luam cate un fursec, punem crema, iar deasupra asezam un fursec cu gaura. Le presam usor pentru a se lipi.
Le pudram cu zahar si servim. Din aceasta cantitate ies 30-35 de fursecuri.
Sa aveti pofta!
o minunatie, si ce bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult. Pup!
Ștergere