Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 5 linguri lapte
- 4 linguri ulei
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 100 gr nuca macinata
- 1 praf de copt
- 2 lingurite vanilie
- un praf de sare
Crema de ciocolata alba:
- 250 ml frisca lichida
- 200 gr ciocolata alba
- 250 gr mascarpone
- 50 gr nuca macinata
- coaja rasa da la o lamaie mica
- 3 linguri zeama de lamaie
- dulceata de visine
Glazura:
- 100 gr ciocolata amaruie
- 50 gr ciocolata cu lapte
- 150 ml frisca lichida
- bombonele colorate pentru decor
Mod de preparare:
Galbenusurile le batem spuma cu zaharul, apoi punem uleiul.
Adaugam laptele, apoi faina, nuca macinata, praful de copt si vanilia.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Le incorporam in compozitia obtinuta mai sus, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.
Compozitia obtinuta, o impartim in doua boluri identice, in cantitati egale.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam prima jumatate de compozitie.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.
Scoatem blatul cand este gata si il punem pe celalalt la copt, procedand la fel ca la primul.
Lasam blaturile sa se raceasca.
Puteti sa coaceti blatul intreg si sa il taiati apoi in doua, pe lungime.
Crema de ciocolata alba:
Rupem ciocolata alba bucatele, adaugam frisca lichida.
Punem bolul pe baie de aburi si amestecam cu telul pana ciocolata este complet topita.
Luam de pe foc, dam la frigider 3-4 ore pana crema de intareste.
Dupa acest timp, scoatem crema de ciocolata, o mixam pana devine spumoasa.
Incorporam mascarponele, coaja rasa si zeama de lamaie.
La final adaugam nuca macinata.
Asezam primul blat pe un tocator si il ungem cu dulceata de visine.
Punem crema, o nivelam, asezam al doilea blat.
Dam prajitura la rece 2-3 ore.
Dupa acest timp scoatem prajitura de la frigider si o portionam. Eu am obtinut 18 bucati.
Glazura:
Intr-o cratita punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Asezam pe baie de aburi glazura pana ciocolata este complet topita. In acest timp amestecam continuu cu o lingura.
Luam glazura de pe foc, punem cate putina pe fiecare prajiturica, lasand sa curga si pe margini.
Deasupra presaram bombonele, o dam la rece pana se intareste glazura, apoi servim.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu