duminică, 16 martie 2025

Strudel cu ciuperci

 
Mi-a facut Andra pofta cu strudelul ei si am zis sa il pregatesc si eu! Am luat foi proaspete de placinta, in rest aveam ce imi trebuia. Se face super usor si iese foarte bun, de post, o gustare perfecta pentru orice moment al zilei. Eu am folosit ciuperci din conserva, voi puteti folosi proaspete. Puteti adauga putina branza rasa vegana in compozitie, daca doriti sau daca nu il faceti de post, puteti pune niste cascaval/mozzarella in interior peste ciuperci. Oricum noua ne-a placut foarte mult in varianta asta de post. Si uite asa ne-am asigurat pe doua zile de post, pe langa o ciorba si o mancare de varza! Sa faceti si voi acest strudel!

Ingrediente pentru 2 strudele :

  • 3 cutii ciuperci de 400 gr (sau 800 gr proaspete)
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 10 foi subtiri de placinta
  • 6-7 linguri ulei pentru uns foile (de floarea soarelui sau masline)
  • mac (susan, seminte)
Mod de preparare:
Ceapa curatata, o tocati marunt.
Ciupercile le spalati sub un jet de apa, le scurgeti.
Le taiati cubulete mici.
Intr-o tigaie puneti uleiul de masline, ceapa si o sotati 2-3 minute la foc mic.
Dupa acest timp, eu am turnat jumatate de cana cu apa, ca am vrut sa se inmoaie bine ceapa. Voua daca va place mai crocanta, puteti trece peste acest pas.
Adaugati ciupercile, amestecati.
Presarati sare, piper, boia si cimbru.
Mai puneti si putina apa.
Lasati sa scada lichidul, doar mai invartiti din cand in cand.
Dati deoparte, lasati sa se raceasca umplutura.
Asezati 5 foi de placinta, una peste alta, dar le ungeti cu un penson cu ulei, pe fiecare, doar pe ultima nu.
Puneti jumatate din compozitia de ciuperci, o intindeti, lasati liber cate 1 cm pe fiecare margine.

Indoiti lateralele spre interior, incepeti si rulati pe lung, usor, sa nu se rupa.
La fel procedati si cu al doilea strudel.
Le ungeti deasupra cu putin ulei, presarati mac.

Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Puteti sa le lasati 35 de minute, daca le doriti mai rumene.

Le scoateti, portionati cat sunt calde si serviti.
Ce fain se aude sunetul de crocant cand le taiati.
Ce ramane, le pastrati intr-o caserola acoperita, la frigider si cand aveti pofta, doar le incalziti putin si serviti!
Pofta buna! 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu