joi, 9 februarie 2012

Chiftelute la cuptor

Ingrediente:

  • 700 gr carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2 felii de paine
  • 1 cartof
  • sare 
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 oua
Mod de preparare:
Ceapa o curatam, o spalam si o dam pe masina de tocat sau pe razatoare.
Curatam usturoiul, il spalam si il pisam.
Painea o inmuiem in putina apa.
Cartoful il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Carnea tocata o punem intr-un bol, iar peste punem ceapa, usturoiul, cartofii si painea inmuiata si sfaramitata.
Tocam si patrunjelul verde si il adaugam.
Condimentam cu sare si piper, iar la urma adaugam si cele 2 oua.
Amestecam foarte bine, cu mainile toate ingredientele.
Luam o tava de cuptor si asezam pe ea, niste hartie de copt.
Formam chiftelute si le asezam in tava.

Dam tava in cuptorul incins.
Lasam chiftelutele cam 35-40 minute apoi le intoarcem.
Le mai lasam putin pana sunt gata.
Le scoatem si le lasam la racorit ,apoi servim.

2 comentarii: