joi, 9 februarie 2012

Musaca

Ingrediente:
  • 6 cartofi mari
  • 300 gr  carne tocata de vita
  • 1 piept de pui
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • jumatate de gogosar
  • jumatate de cana cu pasta de rosii de casa
  • jumatate legatura de marar
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • 150 gr de cascaval
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Curatam cartofii de coaja si ii spalam.
Ii punem la fiert cu un praf de sare si o lingurita de unt.
Ii fierbem doar pe 3 sferturi si nu de tot ca sa nu se farame.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam,il spalam si il taiem cubulete micute.
Gogosarul il taiem bucatele mici.
Pieptul de pui il spalam si il facem cubulete mici.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Punem ceapa si morcovul la inmuiat 2-3 minute.
Adaugam carnea tocata,apoi bucatile de pui.
Punem si cativa stropi de apa,pentru a se face mai binisor carnita.
Lasam la foc potrivit,pana scade lichidul.
La urma punem pasta de rosii si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mai lasam putin umplutura,apoi tragem tigaia deoparte.
Lasam putin sa se racoreasca ,apoi punem 1 ou si mararul tocat marunt.
Cartofii dupa ce au fiert,ii scurgem de apa,apoi ii lasam sa se racesca.
Dupa ce s-au racorit,atat cat sa ii suportam in mana,ii taiem felii pe rotund.
Luam un vas yena si il ungem cu unt.
Asezam un strat de felii de cartofi,apoi stratul de carne si iar un strat de cartofi.

Cascavalul il dam pe razatorea cu ochiuri mari.
Oul ramas il batem spuma si il amestecam cu cascavalul.
Tot acest amestec il repartizam deasupra ultimului strat de cartofi.

Dam vasul in cuptor si il aprindem.
Reglam o temperatura potrivita si lasam musacaua in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra,maxim 50 de minute dureaza.
Cand e gata o scoatem si servim,cat dorim,ca buna mai este!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu