joi, 9 februarie 2012

Musaca

Ingrediente:
  • 6 cartofi mari
  • 650 gr carne tocata amestec (vita+porc)
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1/2 gogosar
  • 1/4 de cana cu pasta de rosii de casa
  • 1/2 legatura de marar
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • 150 gr de cascaval
  • 1 lingurita unt
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Curatam cartofii de coaja si ii spalam.
Ii punem la fiert cu putina sare. Ii fierbem doar pe 3 sferturi.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam, il spalam si il taiem cubulete micute.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa si morcovul, le innabusim 2-3 minute.
Adaugam carnea tocata, amestecam, turnam si o canita cu apa.
Lasam la foc potrivit, pana scade lichidul.
La urma punem pasta de rosii, condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mai lasam 2-3 minute umplutura pe foc, apoi tragem tigaia deoparte.
Lasam putin sa se racoreasca, apoi punem un ou si mararul tocat marunt.
Cartofii dupa ce au fiert, ii scurgem de apa, apoi ii lasam sa se racesca.
Dupa ce s-au racorit, atat cat sa ii suportam in mana, ii taiem felii pe rotund.
Luam un vas yena si il ungem cu unt.
Asezam un strat de felii de cartofi, apoi stratul de carne si iar un strat de cartofi.

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Oul il batem spuma si il amestecam cu cascavalul.
Tot acest amestec il repartizam deasupra ultimului strat de cartofi. Deasupra asezam felii de gogosar.

Dam vasul in cuptorul incins.
Reglam o temperatura potrivita si lasam musacaua in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, o scoatem si servim, cat dorim, ca buna mai este!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu