Ingrediente:
- 140 ml apa
- 280 gr zahar
- 200 gr unt 80 % grasime
- 500 gr lapte praf
- 4 linguri cacao
- 1 esenta rom
- 1 canita miez de nuca
Puneti mai intai miezul de nuca intr-o tava si il dati la cuptor, la o temperatura potrivita, il rumeniti usor.
Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca.
Il tocati marunt cu un cutit.
Treceti prin sita laptele praf si cacaoa, de doua ori fiecare.
Intr-un ibric amestecati apa cu zaharul.
Il asezati pe aragaz si lasati la foc mic pana zaharul se topeste de tot, apoi lasati sa clocoteasca 3-4 minute. Invartiti din cand in cand.
Luati siropul de pe foc, adaugati untul si amestecati continuu, pana ce untul se topeste de tot.
Adaugati si esenta de rom.
Amestecati cacaoa cu laptele praf intr-un bol, turnati siropul cu unt.
Invartiti energic cu un tel, sa nu ramana cocoloase de lapte praf. Apelati la cineva cu putere in brate de prin casa, daca va dor mainile!
Luati o tava potrivita si o tapetati cu folie alimentara.
Cand terminati de invartit in compozitia ciocolatei, incorporati si miezul de nuca.
Treceti prin sita laptele praf si cacaoa, de doua ori fiecare.
Intr-un ibric amestecati apa cu zaharul.
Il asezati pe aragaz si lasati la foc mic pana zaharul se topeste de tot, apoi lasati sa clocoteasca 3-4 minute. Invartiti din cand in cand.
Luati siropul de pe foc, adaugati untul si amestecati continuu, pana ce untul se topeste de tot.
Adaugati si esenta de rom.
Amestecati cacaoa cu laptele praf intr-un bol, turnati siropul cu unt.
Invartiti energic cu un tel, sa nu ramana cocoloase de lapte praf. Apelati la cineva cu putere in brate de prin casa, daca va dor mainile!
Luati o tava potrivita si o tapetati cu folie alimentara.
Cand terminati de invartit in compozitia ciocolatei, incorporati si miezul de nuca.
Rasturnati in tava tapetata toata compozitia si o intindeti bine cu o spatula, sa fie uniforma.
Deasupra acoperiti tot cu folie alimentara si dati la rece.
Deasupra acoperiti tot cu folie alimentara si dati la rece.
A doua zi o portionati si serviti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu