sâmbătă, 17 martie 2012

Mini tarte cu gem de caise

Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 200 gr unt
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 oua
  • coaja de lamaie rasa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • gem de caise
Mod de preparare:
Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei.
Asezam faina intr-un bol.
In mijlocul fainii punem zaharul, galbenusurile si ouale intregi.
Adaugam coaja de lamaie, zaharul vanilat si untul de la temperatura camerei, apoi framantam toate ingredientele.
Lucram aluatul rapid, pentru ca untul sa nu se topeasca la temperatura mainilor.
Cand obtinem un aluat omogen, il invelim intr-o folie si il dam 30 de minute la frigider.

Luam tavile de tarte si le ungem cu un penson cu putin ulei (eu am facut in tava de briose, ca nu aveam forme anumea pentru tarte).
Dupa ce a stat aluatul, macar 30 minute la frigider, il scoatem spre utilizare.
Presaram niste faina alba pe masa de lucru, rupem bucatele de aluat si le intindem putin cu sucitorul apoi le asezam in forme si rupem surplusul de pe margini.


Intepam cu o furculita aluatul, apoi punem gem in interior.
Deasupra fie facem un grilaj din aluat sau decupam diferite forme si le asezam deasupra.


Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 30 de minute, pana ce prajiturelele sunt coapte.
Cand sunt gata, le scoatem, le lasam sa se raceasca apoi servim.
Eu am umplut unele si cu dulceata de capsuni.


5 comentarii: