sâmbătă, 17 martie 2012

Ciuperci pane de post

Ingrediente:
  • 20 ciuperci proaspete (de preferabil mai micute daca gasiti)
  • 1 cana apa minerala
  • 1 lingurita sare
  • un praf de piper
  • 1 lingurita marar uscat
  • jumatate lingurita patrunjel uscat
  • faina alba
  • 1 canita ulei
Mod de preparare:
Curatam ciupercile de pielita si le spalam, apoi le taiem pe jumatate (daca sunt micute le lasati intregi).
Intr-un bol punem apa minerala, apoi incepem sa turnam faina pana obtinem un aluat mai grosut decat la clatite (sa fie vreo 6-7 linguri cu varf).
Condimentam cu sare si piper, apoi cu patrunjelul si mararul uscat.
Amestecam bine compozitia pentru a incorpora toate ingredientele.

Uleiul il punem intr-o tigaie la incins.
Dam ciupercutele prin amestecul cu faina si le punem la prajit.

Le rumenim pe ambele parti si le scoatem pe o farfurie in care asezam niste servetele de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Le lasam sa se racoreasca apoi putem servi.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu