sâmbătă, 10 martie 2012

Muschi de porc la cuptor cu cartofi

Ingrediente:
  • 800 gr muschi de porc dezosat si degresat
  • 3-4 cartofi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • jumatate de cana suc de rosii
  • 1 canita mica de vin rosu
Mod de preparare:
Luam bucata de muschi de porc, o spalam bine apoi o tamponam cu niste servete de bucatarie.
O taiem bucatele, dar nu foarte mici.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in doua.
Ceapa o curatam o spalam si o tocam, iar cea uscata o taiem pestisor.
Morcovul il curatam, il spalam si il taiem rondele.
Ungem o tava cu putin ulei.
Punem carnea in tava, apoi o condimentam cu sare si piper.
Adaugam cartofii printre bucatile de carne. Deasupra punem ceapa si morcovii.
Amestecam cam jumatate de cana de suc de rosii cu cateva linguri de apa rece si il turnam in tava.
Acoperim cu staniol, apoi dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Cand s-a facut mai bine de jumatate, luam staniolul si stropim cu vin, din cand in cand.
Cand carnea este bine patrunsa o scoatem din cuptor.
Asezam o portie pe o farfurie si servim.
Pofta buna!!!

13 comentarii:

  1. Arata minunat! As savura super rapid o portie sau chiar doua :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e pasare ca porcul... Arata delicios.. un pic cam prea delicios pentru dieta omului :).
    O portie sanatoasa din preparatul tau si macar doua zile la sala :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei o portie cand si cand merge..mai ales daca alegem si un muschi de porc curat,adica fara grasime,este bun..Multumesc!!

      Ștergere
  3. Yammy, yammu.....ce delicioasa mancarica:)!!!Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
  4. I was mοre than happу tо uncover this site.
    I wanted tо thank yοu for your timе due to thіs fantastic rеad!
    ! I defіnitеly savorеd every littlе bit of it and I have you saved
    as a favorite to lοok at new іnformation in your ѕitе.


    Hеre is my blog - Instant Payday Loans

    RăspundețiȘtergere