duminică, 15 aprilie 2012

Pasca cu branza si ciocolata

M-am inspirat de la reteta Cristinei (divainbucatarie.ro). Multumesc draga mea!

Ingrediente:
Aluat:
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • faina
Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr smantana pentru frisca
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 1-2 linguri faina alba
  • 1 esenta rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol amestecam, cu mana, oul cu untul si smantana.
Adaugam zaharul, praful de copt si zaharul vanilat.
La urma punem faina pana obtinem un aluat nelipicios si omogen.
Formam o bila din aluat, il punem intr-o folie si il dam putin la frigider.
Umplutura:
Topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi.
Smantana o mixam pana obtinem frisca.
Separam ouale, iar albusurile le batem spuma.
Intr-un bol amestecam branza cu galbenusurile, zaharul, esenta si zaharul vanilat.
Adaugam ciocolata topita si cacaoa.
Punem frisca, putina faina, iar la urma albusurile spuma, pe care le incorporam usor cu o lingura.
Luam o tava rotunda, o tapetam cu margarina si hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie subtire.
Asezam foaia in tava si o intepam cu o furculita.
Punem umplutura si o nivelam cu o lingura.
Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita.
O lasam pana este bine coapta, in jur de 50-60 de minute.
Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Pofta buna!
Sursa de inspiratie

2 comentarii:

  1. Fie ca spiritul Sfant al Sarbatorilor Pascale sa va lumineze sufletele si casele !!!


    PASTE FERICIT !

    RăspundețiȘtergere