duminică, 8 aprilie 2012

Pulpe cu cartofi si gogosar la cuptor

Ingrediente:
  • 4 pulpe de pui
  • 1 gogosar
  • 3-4 cartofi
  • 5-6 ciupercute (astea sunt optional)
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 canita mica de vin rosu
Mod de preparare:
Spalam pulpitele de pui.
Le stergem cu un servet de bucatarie de surplusul de apa, apoi le taiem in doua.
Gogosarul il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in 4-6 bucati (depinde cat sunt de mari).
Spalam si ciupercutele si le taiem in 2 sau in 4 bucati. Curatam usturoiul si il taiem feliute.
Luam o tava si o ungem cu ulei.
Asezam pulpele in ea si le condimentam cu sare,piper si busuioc.
Punem gogosarul taiat. Pe deasupra asezam bucatile de cartofi (pe care ii presaram cu sare) si ciupercutele.
Pasta de tomate o amestecam cu pasta de gogosari si cu vinul (mai punem cateva linguri de apa daca este prea groasa pasta) si o turnam in tava, peste toate ingredientele.

O acoperim cu staniol, pe care il gaurim cu o furculita, din loc in loc.
Incingem cuptorul.
Bagam tava in cuptor si o lasam acolo pana pulpele sunt bine facute.
Ultimele 10 minute descoperim tava si lasam sa se rumeneasca putin puiul.
Cand este gata scoatem tava si presaram patrunjel verde, tocat marunt.
Asezam pe o farfurie o portie si servim!!!
Sa aveti pofta!!!

6 comentarii: