duminică, 22 mai 2016

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ohhhh, de cand asteptam sa mananc o astfel de ciorbita!!! De mult timp imi zboara gandul spre o ciorbita de fasole cu afumatura, insa abia acum i-a venit randul. O nebunie, o bunate de bunatate! Eu am folosit fasole gata fiarta de la Sun Food, pentru ca o ador, voi puteti opta sa fierbeti si fasolea, este alegerea voastra.

Ingrediente:
  • 1 rasol mic afumat
  • 1 bucata de costita afumata
  • 2 cutii de fasole boabe albe mari Sun Food
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscat
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1 bucatica pastarnac
  • 150 gr rosii decojite in sos tomat
  • 4 linguri suc de rosii de casa
  • 3 crengute marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 4 crengute leustean verde
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 500-600 ml bors
Mod de preparare:
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ardeiul kapia il curatam de cotor, seminte, il facem cublete, morcovul decojit tot cubulete.
Pastarnacul il curatam si il taiem cat mai marunt, rosiile decojite le tocam.
Spalam rasolul, iar costita o spalam si o portionam.
Eu le-am pus in oala minune si le-am fiert cam 35-40 de minute, dar daca nu aveti oala minune, atunci le fierbeti direct in oala in care faceti ciorba.
Dupa ce le-am fiert, rasolul l-am desfacut de pe os, dar bucatile de carne sa fie cat mai mari.
Le-am rasturnat intr-o oala cu tot cu zeama, am mai adaugat apa fierbinte, cantitatea de apa o puneti in functie de cata ciorba doriti sa faceti.
Adaugam ceapa verde, cea uscata, morcovul, ardeiul kapia si pastarnacul.
Cand incepe sa clocoteasca punem rosiile decojite, mararul verde tocat si jumatate din patrunjelul verde, tot tocat.
Dam gust cu sare si piper.
Cand legumele sunt fierte mai bine de jumatate, punem foaia de dafin, crenguta de cimbru si sucul de rosii.
Mai fierbem, gustam sa vedem daca sunt patrunse atat carnea cat si legumele. Cand sunt bine fierte, dam drumul la fasolea boabe, pe care o scurgem inainte de zeama.

Adaugam si borsul fierbinte, mai lasam sa dea in clocot 4-5 minute.
Inchidem aragazul, tragem ciorba de pe foc, presaram restul de patrunjel si leusteanul verde, tocate marunt.

Acoperim oala 10 minute, apoi putem servi.
Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu