Ingrediente:
- 50 gr arahide
- 50 gr miez de nuca
- 150 gr unt de 80% grasime
- 1 ou
- 100 gr peltea de must alb (Merdenchi - Bunatati din Natura)
- 18 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita rasa anason macinat
- 2 lingurite vanilie
- 100 gr dulceata de gutui fara zahar (Bunati din Natura)
Mod de preparare:
Untul (de la temperatura camerei) il mixam impreuna cu pelteaua.
Incorporam oul, apoi praful de copt si vanilia.
Adaugam anasonul, faina treptat si amestecam cu mana.
Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicos.
Il acoperim cu folie, il dam la frigider 20 de minute.
Tapetam o tava mare cu hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele si formam bile.
In mijlocul fiecarei bile facem o gaura cu ajutorul degetului si le asezam in tava pregatita.
In fiecare gaura punem dulceata de gutui.
Introducem fursecurile, in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25 de minute.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le asezam intr-o caserola.
Le punem capacul si servim ori de cate ori dorim.
Sunt o mare, mare bunatate! Din aceasta cantitate ies 40 de bucati.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu