miercuri, 8 februarie 2012

Rulada cu nutella si crema cu frisca

Ingrediente:
Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 6-7 linguri faina
Crema:
  • 3 linguri crema de la umplutura de nuci   (Vezi reteta aici)
  • 120 ml frisca
  • 150 gr nutella
  • ciocolata alba si neagra
Mod de preparare:
Blatul:
Batem ouale spuma cu zaharul, adaugam uleiul si praful de copt, iar la urma punem esenta si faina.
Amestecam bine.
Luam o tava mai intinsa de aragaz, o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia,o imprastiem peste tot si o dam la cuptor circa 15 minute.
Cand e gata,il scoatem si il rulam fierbinte cu tot cu hartie de copt.
Il lasam sa se raceasca.

Crema:
Frisca o mixam spuma.
Crema de nuci o amestecam usor cu frisca batuta.
Cand blatul este racit,il desfacem ,il ungem cu un strat generos de nutella, apoi asezam crema.

Rulam bine si il lasam asa vreo ora.
La urma topim ciocolata alba,iar in alt vas ciocolata neagra si stopim rulada.

O lasam sa se intareasca si se poate servi.
Pofta buna!!!

2 comentarii: