luni, 6 februarie 2012

Fursecuri "Bobite de cafea"


Ingrediente:
  • 200 gr de unt
  • 70 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 2 lingurite ness
  • 2 linguri si jumatate cacao
  • 370 gr faina
Mod de preparare:
Punem ciocolata la topit pe baie de aburi sau la microunde apoi o lasam sa se raceasca, dar nu de tot, cat sa fie putin calduta.
Untul (pe care il tinem inainte la temperatura camerei) il mixam bine cu zaharul , pana ce acesta din urma se topeste.
Adaugam si ciocolata topita si mixam in continuare.
Ness-ul il amestecam bine cu o lingura de apa fierbinte si il punem peste unt.
Apoi turnam esenta si praful de copt.
Faina o amestecam cu cacaoa si o incorporam, treptat, in compozitia de unt.
Amestecam bine cu mana pana obtinem o bila de aluat.
O invelim in folie alimentara si o dam 45 de minute la frigider.
Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt in ea.
Dupa ce aluatul a stat la frigider, il scoatem.
Rupem bucatele mici, formam bilute si le dam o forma putin ovala.
Le asezam in tava in care am pus hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele.
Dupa ce le-am facut pe toate, luam un cutit si facem o liniuta pe mijlocul bobitelor, cu cantul cutitului sau cu o scobitoare.
Dam tava in cuptorul incins cam 15 minute.
Temperatura trebuie sa fie potrivita, nu foarte inalta.
Dupa ce s-au copt le scoatem, le lasam la racorit apoi le asezati intr-o cutie .
Acoperiti bine cutia si dati la rece pana serviti!!


Sursa de inspiratie

2 comentarii: