luni, 6 februarie 2012

Fasole cu ciolan afumat


Ingrediente:
  • 1 ciolan afumat
  • 2 cani fasole alba
  • jumatate ardei rosu
  • jumatate ardei galben
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta de tomate
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Fasolele se spala bine in multe ape.
Cu o seara inainte se pun fasolele  la inmuiat, in apa fierbinte, pentru ca a doua zi sa nu mai fie necesar sa le fierbem prea mult.
Intr-o oala se pune pe trei sferturi apa si punem fasolea la fiert cu o lingurita bicarbonat.
Ciolanul se spala putin, se pune intr-o alta oala cu apa la fiert.
Lasati sa fiarba mai bine de jumatate ciolanul.
Intre timp pregatiti legumele.
Ardeiul rosu si galben se taie patratele.
Ceapa se curata, se spala si se toaca.
Morcovul se curata, se spala si se taie rondele.
Fasolea o fierbem cam 20 minute, apoi ii scurgem apa.
Dupa ce ciolanul a fiert mai bine de jumatate, se adauga fasolea fiarta si scursa si legumele taiate.
Daca mai este nevoie de lichid, mai adaugati apa fierbinte.
Cand e aproape gata fiarta mancarea de fasole cu ciolanul, se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu piper, boia de ardei si sare.
Mai fierbem cam 5 minute si inchidem aragazul.
Deasupra punem patrunjel verde tocat.
Serviti alaturi de o muratura sau o ceapa rosie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu