- 8 cartofi potriviti
- 2 sfecle mari
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 rosie
- jumatate ardei rosu
- jumatate ardei verde
- patrunjel verde
- leustean verde
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
- bors pentru acrit
Mod de preparare:
Intr-un vas punem sfecla peste care turnam apa.
O punem pe foc la fiert si acoperim oala cu un capac.
Incercam cu o furculita si cand este fiarta, o punem la racorit.
O curatam de coaja si o dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Rosia o curatam de coaja si o facem cuburi.
Jumatatile de ardei le taiem patratele.
Intr-o oala punem cam 5 litri de apa la fiert.
Cand da in clocot adaugam cartofii, ceapa, morcovul, rosia si ardeii.
Lasam sa fiarba la foc potrivit, oala fiind acoperita.
Cand cartofii sunt pe 3 sferturi fierti, amestecam intr-un bol sfecla data pe razatoare cu uleiul si o turnam in oala.
Lasam sa dea iar in clocot si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Acrim cu bors dupa gust, ii mai dam cateva clocote, apoi punem verdeata tocata si tragem oala de pe foc.
O puteti servi simpla sau cu smantana, depinde cum va place!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu